Superman/Batman: Apocalypse

Har sett enda en ny animert film fra DC. Denne gangen var det filmversjonen av tegneserien "Superman/Batman: Supergirl". Den var ikke akkurat fantastisk, men bedre enn "Crisis on Two Earths" i alle fall.

Kort sagt så handler filmen om hvordan Kara/Supergirl først dukker opp på jorda. Hun har hukommelsestap, og Batman mener hun kan være en trussel. Kara trener hos amazonene på Themyscira, og ender opp med å bli kidnappet og hjernevasket av Darkseid for å lede troppene hans. Supermann synes ikke noe sæærlig om dette. De redder henne og får henne tilbake, men mer slåssing følger, og hun ender opp i Supergirl-uniformen til slutt.

Hva jeg likte:

Kara snakker Kryptoniansk. Dette må da være første gang språket på Krypton har blitt uttalt noe sted? Ganske sikker på at det bare har vært vist som skriftspråk før. Det første Kara sier låt egentlig litt for mye som spansk, men samtalen hun har med Supermann etterpå låt mye bedre.

Supermann brenner Doomsday-klonene til ingenting. Det var kanskje litt tullete at han ikke kom på å gjøre det med en gang de fant ut at de ikke blødde (...ergo, ikke i live?), men uansett ble det jo vist at det tok hardt på når han var ferdig. Badass øyeblikk uansett!

Supermann og Wonder Woman lander i et helt vanlig nabolag for å låne noe av Big Barda. Naboene glor. ;D Batman har så klart sneket seg inn usett, Batman-style.

Clark og Kara kjører forbi det eksakt samme skiltet som man ser i den første episoden av Smallville på vei til Kent-gården. Det med "Creamed Corn Capital of the World". Det hadde vært litt mer stas om det var det andre skiltet med "Meteor Capital", men det får gå! Kent-gården var også designet etter sånn den ser ut i Smallville! Huset var i feil farge, men innkjørselen og alt likna veldig. 

Slåssingen på gården med Darkseid var den aller tøffeste. Slåsskampene i disse filmene har en tendens til å holde på alt for lenge, men denne var stilig. Darkseid prøver å drepe Supermann ved å slå ham så hardt at han fyker ut i verdensrommet (Hive Supermann opp til sola. Smart). Kara slår hardt fra seg. Supermann river løs en gigantisk bit av bakken som Darkseid står på, snur den og smeller den i bakken igjen med Darkseid underst. Kara griper Darkseid rundt nakken med beina og snur ham så omega-strålene treffer ham selv i stedet! (Men holy crap, hold dere unna bygningene! Mer om det straks...)


Hva jeg ikke likte...

Designet på mennene. Har ikke helt sansen for at leppene på menn ser sånn ut. De hadde vel gjort det for at tegningene skulle likne på Michael Turner sine tegninger fra den originale tegneserien, men jeg synes ikke det funka noe særlig. Brillene til Clark så teite ut også. Kara og de andre kvinnene så helt ok ut, selv om det var veldig mye typisk fan service.

Darkseid hadde ikke Michael Ironside's stemme... Jeg er veldig fan av stemmen hans. De fikk inn originale stemmer for Superman, Batman OG Granny Goodness, hvorfor ikke Michael Ironsiiide... Darkseid låt ikke som seg selv i mine ører. Jeg tror til og med Clancy Brown (Lex) var der et sted på starten.

At de absolutt må ødelegge bygninger når de slåss. Er det for mye forlangt at de kommer seg vekk fra ting som kan knuse? Det er et tema som aldri tas opp i superhelthistorier, hvem betaler for alle de ødelagte bygningene?? Og denne gangen var det Kentgården ogsåå... Jeg fikk vondt inni meg.

Designet på Jonathan og Martha. De så ikke ut som de hørte hjemme i dette århundret. Når de først hadde brukt Smallville-smallville-designet, kunne de ikke oppdatere foreldrene også?

Kara's stereotypiske tenåringsoppførsel. Skulle tro hun ville høre litt mer på sin eneste slektning, den eneste som vet hvordan det er å utvikle overmenneskelige krefter.

Hovedgrunnen til at jeg gikk til anskaffelse av tegneserien var denne siden her.

Comments