Code Geass - fantastisk serie, vanskelig å anbefale

Jeg har skrevet litt om at Code Geass er Den Beste Animen Noensinne en stund nå. Og jeg anbefaler den på det høyeste. Men uansett hvor fantastisk hovedhandlingen i serien er, så er det en del... aspekter ved serien som ødelegger helheten litt, og som gjør den litt vanskelig å anbefale uten å forklare noen ting først:

Det er en mecha-serie

Dvs "slåssing med roboter". Jeg personlig har ikke noe i mot det, men ut i fra det jeg leser på nettet så er det mange som ikke er så begeistret for den sjangeren.

Fanservice i bøttevis

Det er masse hendelser eller kameravinkler i denne serien som er så malplassert at det er helt tydelig at de kun er der for at mannfolka skal ha noe å glo på. Det er helt sprøtt hvor tydelig det er. Damene går i drakter som ser ut som de er vakuumpakka inn i, og det er konstant unødvendig fokus på pupper og rompe. 

Såkalte "filler"-episoder

Eller fjolle-episoder om du vil, som ikke gjør noe for å drive serien videre. Selv om den overordnede handlingen er dønn seriøs, så er det ca 4-5 episoder i løpet av serien som bare er basert på tullball. De er morsomme nok, men er veldig unødvendige om du er brennende engasjert i hovedhandlingen.

Comments